Złotą polską jesień powoli przełamują listopadowe szarugi. Słoneczne dni odeszły w niepamięć, a nas powoli dopada zmęczenie i chandra. Obniża się nasza odporność, co również odbija się na naszym humorze. W jesienne dni warto zaopiekować się sobą i partnerem i od czasu do czasu sprawić sobie odrobinę przyjemności wzajemnym masażem.
Jesień, to świetny czas na eksperymentowanie w kuchi. Długie, jesienne wieczory mogą natchnąć nas do ugotowania pyszność, z wykorzystaniem bogactwa darów jesieni sezonowych grzybów, oraz królowej jesieni dynią. Bieluch jest serkiem, ale nie jest zwykłym serkiem. Za jego pomocą można wykonać wiele niekonwencjonalnych (jak na serek) dań. Dziś zaprezentujemy jedną z możliwości, jakie stwarza przed nami Bieluch. Przepis został przygotowany przez Agnieszkę Filiks, Ambasadorkę Bielucha.
Łuszczyca jest dolegliwością, która nie zyskuje sobie aprobaty społeczeństwa. Oszpeca naszą skórę i pomimo tego, że nie jest zaraźliwa, potrafi skutecznie zniechęcić do nas ludzi. Najczęściej pojawia się u osób pomiędzy 15, a 30 rokiem życia, co nie znaczy, że nie może się pojawić u ludzi po 50 roku życia. Co warto o niej wiedzieć?
Jesienią warto zadbać o zdrowie i o sylwetkę! Codzienne tempo nie sprzyja utrzymywaniu zbilansowanej diety, a także naraża nas na stres i w konsekwencji obniża naszą odporność. Jeden gorszy dzień i przeziębienie gotowe.