Bo co kraj, to obyczaj i specyficzna metoda jego przetwarzania. Wielbiciele twarogów znajdą teraz na półce nowy Polski Twaróg Solony sygnowany marką Czarnocin. Jak pozostałe produkty tej marki jest zdrowy, smaczny, a ile daje możliwości zastosowania... Sprawdźmy sami.
Polski Twaróg Solony z Czarnocina jest wytwarzany tradycyjną, ręczną metodą z mleka pełnotłustego. Swój naturalny smak zawdzięcza właśnie mleku najwyższej jakości, którego używa się do jego produkcji. Jest pełen wartościowych składników odżywczych, a przy tym nie zawiera żadnych konserwantów ani dodatków smakowych. Będzie więc niezastąpionym składnikiem zdrowego posiłku.
Struktura nowego Polskiego Twarogu Solonego daje mnóstwo możliwości zastosowania – można go kroić, rozsmarowywać albo... kruszyć. Smakosze skorzystają z okazji, żeby zapiekać go na przykład na pizzy czy grzankach. Pokruszony − stanowi idealny dodatek do zup lub innych dań na ciepło. Sprawdzi się też jako składnik nadzienia do naleśników na ostro czy pierogów, wystarczy go tylko delikatnie doprawić.
Czarnocin - Polski Twaróg Solony
Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdy etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest nieco większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie.
Do czego?
Na kanapkę, do zapiekania na pizzy, grzankach, z makaronem, do zupy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 231 kcal (958 kJ)
Tłuszcz: 17,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,3 g
Węglowodany: 3,1 g
W tym cukry: 2,6 g
Białko: 15,4 g
Sól: 2,2 g
Opakowanie: kostka ok. 300 g (cena za kilogram ok. 20,80 zł)