Ser do naleśników waniliowy Czarnocin wyprodukowano na bazie świeżego, najwyższej jakości mleka i bakterii mlekowych. Ma niepowtarzalny smak, który zawdzięcza dodatkowi zmielonej prawdziwej laski wanilii, a nie z waniliny, jak w przypadku wielu innych produktów tego typu. Ser Czarnocin waniliowy świetnie smakuje z owocami lub w naleśnikach i na omletach. Oczywiście, sam w sobie także jest doskonałą, słodką przekąską.
Ser do naleśników waniliowy ma certyfikat bezglutenowości. Na opakowaniu znajdziemy licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa. Używać go mogą jedynie ci producenci, którzy posiadają licencję Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Taki znak to gwarancja bezpieczeństwa dla osób, które muszą lub chcą spożywać produkty bez zawartości glutenu.
Część dochodu z każdego opakowania tego sera wędruje do łódzkiej Fundacji Gajusz opiekującej się dziećmi chorymi i opuszczonymi.
Do czego?
Na kanapkę, do wyjadania bezpośrednio z opakowania, do nadzienia ciasta, serników na zimno.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 158 kcal (661 kJ)
Tłuszcz: 8,0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,4 g
Węglowodany: 12 g
W tym cukry: 11 g
Białko: 9,2 g
Błonnik: 0,6 g
Sól: 0,1 g
Czarnocin - Ser do naleśników
Opakowanie: pudełko 450 g (cena ok. 6,20 zł)