wtorek, 24 styczeń 2023 18:41

Piekarnia bezglutenowa

piekarnia bezglutenowa piekarnia bezglutenowa Źródło: unsplash.com Licencja: https://unsplash.com/license

Bezpieczeństwo klientów

Dieta bezglutenowa powoduje, że duża część produktów, które są popularnie spożywane musi zostać wykreślona z codziennego menu. Powszechny gluten znajduje się przede wszystkim w naszych mąkach, a więc również w wypiekach.

Na szczęście nie oznacza to wyrzeczenia się połowy potraw, które znamy. Wystarczy sięgnąć po zamienniki oraz alternatywne rozwiązania.

Musimy jednak pamiętać, że inaczej sytuacja wygląda kiedy sami decydujemy się na zmianę w diecie, a inaczej kiedy te zmiany wymuszone są pewnymi dolegliwościami.

Osoby o zaostrzonym rygorze wobec zasad dietetycznych muszą mieć specjalnie przystosowane produkty pod siebie tak by nie stanowiły one dla nich zagrożenia. 

Piekarnia bezglutenowa daje gwarancję tego, że pieczywo oraz wypieki, które produkuje spełniają normy wytyczone przez Zarząd Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Trzymając w ręce produkt z przekreślonym kłosem mają Państwo pewność o jego czystości względem posiadania glutenu.

Do produkcji bezglutenowych wypieków wykorzystywana jest oddzielna strefa. Zabezpieczono w ten sposób się od sytuacji, w których do produktów mogłyby trafić nawet najmniejsze ilości glutenu.

Wysoka jakość wypieków

W piekarni bezglutenowej znajdą Państwo chleby wypiekane na naturalnym zakwasie, które nie zawierają sztucznych dodatków i spulchniaczy. Ich świeżość może cieszyć nawet przez kilka dni! Chleby bezglutenowe nie rozsypują się tak jak w popularnych sieciówkach.

Każdy wypiek w piekarni bezglutenowej sporządzany jest na bazie wewnętrznych i ciągle ulepszanych receptur. Dzięki temu są one smaczne, pachnące i wyjątkowe. Składniki pochodzą od sprawdzonych i stałych dostawców, którzy również są certyfikowani.

Produkty nie są uzupełniane o sztuczne substancje konserwujące. Ich terminy są krótsze, ale dzięki tego klient może mieć pewność o ich naturalności. 

Produkty piekarni nie tracą tradycyjnego smaku. Nie muszą Państwo należeć do grupy diabetyków lub mieć zalecane ograniczenia spożywania glutenu. Warto jest wybrać produkty, które nie zawierają pewnych składników przede wszystkim w trosce o własne zdrowie. 

Produkty nie tylko nie zawierają glutenu, ale również częstych alergenów takich jak mleko, jajka, czy soję, a do słodkich wypieków nie dodawane są sztuczne słodziki. Produkty mogą być bezpiecznie spożywane przez wegan i diabetyków.

Czas na coś słodkiego

Brak glutenu w wypiekach nie oznacza automatycznie, że ze swojego menu trzeba wykreślić produkty słodkie. Słodkie i zdrowe przekąski znajdą Państwo w piekarni bezglutenowej. Ich przykładem mogą być ciasteczka owsiane bezglutenowe.

Bezglutenowe ciastka owsiane zawierają dużo cennego błonnika i są bardzo sycące. Słodzone są naturalnymi składnikami i jednocześnie nie zawierają w sobie białego cukru. Ciastka bezglutenowe owsiana występują w różnych wariantach, dzięki czemu możemy wybrać nasz ulubiony smak. 

Na Państwa czekają również drożdżówki i muffiny z nadzieniami oraz w klasycznych wersjach. Istnieje też możliwość zamówienia całych ciast na różnego rodzaju domowe imprezy lub zwykły niedzielny obiad.  

Piekarnia bezglutenowa działa w placówkach stacjonarnych oraz internetowo. Dzięki temu mogą Państwo zapoznać się z ofertą w na stronie internetowej, a następnie zamówić interesujące produkty.