wtorek, kwiecień 16, 2024
poniedziałek, 25 czerwiec 2018 14:42

Jakie dania królują teraz na weselach?

Wesele nie bez powodu nazywane jest najdroższą imprezą w życiu. Najdroższą i najbardziej wyjątkową, zwłaszcza dla młodej pary, która właśnie wtedy celebruje rozpoczęcie nowej drogi życia. Nie da się ukryć, że przygotowanie wesela to praca na cały etat, a przygotowania najczęściej trwają kilka miesięcy, jeśli nie lat. Projektowanie zaproszeń, stworzenie listy gości, wybór lokalu, muzyki, a także całego wystroju. No i wybór menu. Bo co wspomina większość gości weselnych? Muzykę, suknię panny młodej i właśnie jedzenie.

 

społecznej i wpływ trendu na zdrowe odżywianie powoli wypiera tę tradycję, a na jej miejsce przychodzi, no właśnie, co?

Generalnie obecny rok przynosi powiew skandynawskiego minimalizmu oraz rustykalizm. Panny młode chętnie sięgają po sukienki w stylu boho, a na głowy wkładają kwietne wianki. Uroczystości odbywają się w przestronnych szklarniach lub na wolnym powietrzu, a nie w restauracjach. Na stołach również króluje lekkość i czuć powiew świeżości. Obecnie dąży się do zmniejszenia ilości ciepłych posiłków na rzecz ciepłych i zimnych bufetów z ulubionymi smakołykami dostępnymi w ciepłym bufecie.

Coraz częściej na weselach można spotkać również foodtrucki wystylizowane na tradycyjne, zabytkowe samochody serwujące burgery czy pizzę. W internecie można również znaleźć doniesienia, że absolutnym hitem 2018 jest kuchnia meksykańska, japońska i peruwiańska, z tacos, sushi i ceviche w menu.

Możliwości jest bardzo wiele, w zależności od upodobań gości i swojego własnego gustu można tworzyć dowolne kombinacje. Ale z drugiej strony po co, skoro sporą część zadań można zlecić specjalistom, np. z Grupy RSVP (www.GrupaRSVP.pl ), którzy nie tylko zajmą się menu, ale również pomogą w doborze miejsca, dekoracji, a także doradzą w wielu innych kwestiach. Tak, aby ten dzień był wyjątkowy, a wszystko było dopięte na ostatni guzik. Po prostu, bez stresu.