sobota, maj 11, 2024
piątek, 14 sierpień 2020 18:16

Mikser spiralny, liczy się moc

Mikser spiralny Mikser spiralny

Sprzęty kupowane do lokalu gastronomicznego powinny być dobrane pod kątem jego oferty.

W pizzeriach czy piekarniach i cukierniach sprawdzą się między innymi roboty miksujące, które dobrze wyrabiają ciasto. Dlaczego akurat taki rodzaj miksera jest dobrym zakupem? Na co dokładnie należy zwrócić uwagę, decydują się na mikser spiralny?

Dlaczego warto zdecydować się na mikser spiralny w lokalu gastronomicznym?

Mikser spiralny jest urządzeniem przeznaczonym do użytku w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych. Zazwyczaj jest on wybierany do miejsc, w których przygotowuje się ciężkie ciasta na pizzę, pierogi czy chleb. Sprawdzi się on również przy wyrobie słodkich ciast drożdżowych. Specjalna konstrukcja miksera pozwala na dokładne wymieszanie wszystkich składników, tak by w miarę szybko powstało gładkie ciast. Dzięki dużej mocy, miksery te poradzą sobie z dużymi partiami nawet bardzo ciężkiego ciasta. Dodatkowo jest to sprzęt posiadający odpowiednie zabezpieczenie przed przypadkowym uruchomieniem czy przeciążeniem w czasie pracy. Co istotne, sprzęty te mogą mieć różną pojemność, dzięki czemu można dobrać ją idealnie do potrzeb danego lokalu.

Na co zwrócić uwagę wybierając mikser spiralny do lokalu gastronomicznego?

Przy wyborze miksera spiralnego warto zwrócić uwagę na kilka istotnych kwestii. Przede wszystkim ważne jest to, aby odpowiednio dobrać rozmiar misy, w której przygotowywane jest ciasto. Jeżeli lokal jest duży i przyjmuje sporo zamówień, to warto wybrać urządzenia o jak największej pojemności – od 50 litrów wzwyż. Jest to dobre rozwiązanie szczególnie do pizzerii czy restauracji specjalizującej się w podawaniu pierogów, chinkali czy słodkich ciast drożdżowych. Tego typu miksery znajdziesz między innymi na stronie gastroprodukt.pl Jeżeli natomiast w lokalu podaje się mniej tego typu potraw, spokojnie można wybrać urządzenie o mniejszej pojemności. Kolejną kwestią jest również moc urządzenia, im większa, tym będzie ono bardziej wydajne i będzie mniejsze ryzyko przegrzania się czy blokady. Zwróć też uwagę na jego konstrukcję, powinna być stabilna i wytrzymała. Dodatkowo zwróć też uwagę na wielkość mieszadła oraz okres gwarancji producenta na całe urządzenie oraz jego elementy.

Media

artykuły sponsorowane copywriting