społecznej i wpływ trendu na zdrowe odżywianie powoli wypiera tę tradycję, a na jej miejsce przychodzi, no właśnie, co?
Generalnie obecny rok przynosi powiew skandynawskiego minimalizmu oraz rustykalizm. Panny młode chętnie sięgają po sukienki w stylu boho, a na głowy wkładają kwietne wianki. Uroczystości odbywają się w przestronnych szklarniach lub na wolnym powietrzu, a nie w restauracjach. Na stołach również króluje lekkość i czuć powiew świeżości. Obecnie dąży się do zmniejszenia ilości ciepłych posiłków na rzecz ciepłych i zimnych bufetów z ulubionymi smakołykami dostępnymi w ciepłym bufecie.
Coraz częściej na weselach można spotkać również foodtrucki wystylizowane na tradycyjne, zabytkowe samochody serwujące burgery czy pizzę. W internecie można również znaleźć doniesienia, że absolutnym hitem 2018 jest kuchnia meksykańska, japońska i peruwiańska, z tacos, sushi i ceviche w menu.
Możliwości jest bardzo wiele, w zależności od upodobań gości i swojego własnego gustu można tworzyć dowolne kombinacje. Ale z drugiej strony po co, skoro sporą część zadań można zlecić specjalistom, np. z Grupy RSVP (www.GrupaRSVP.pl ), którzy nie tylko zajmą się menu, ale również pomogą w doborze miejsca, dekoracji, a także doradzą w wielu innych kwestiach. Tak, aby ten dzień był wyjątkowy, a wszystko było dopięte na ostatni guzik. Po prostu, bez stresu.