Serdecznie zapraszamy do poznania wyjątkowego smaku bezglutenowych placuszków bananowych bez jajek!
Co potrzeba?
Aby stworzyć placuszki bananowe bezglutenowe nie potrzebujesz skomplikowanych składników! Wszystkie produkty dostaniesz w pierwszym napotkanym na swojej drodze sklepie! Warto w trakcie długiego dnia obowiązków mieć przygotowaną słodką alternatywę dla gotowych dań i fast foodów.
Oprócz propozycji na drugie śniadanie lub lunch, nasze bezglutenowe placuszki bananowe bez jajek i dodatku mąki, doskonale sprawdzą się jako poczęstunek dla gości w trakcie weekendowe spotkania lub posiłek na rodzinnym pikniku. Porcję możesz dostosować do ilości chętnych na ich zjedzenie. Do przygotowania solidnej dawki odżywczego specjału potrzebne będą wyłącznie: 2 banany, płatki jaglane (szklanka) i nieco wody! Do smażenia najlepiej sprawdzi się olej kokosowy!
Przygotowanie placuszków bananowych bez jajek i bez glutenu
Proces przygotowania jest banalnie prosty. Dzięki czemu nie masz wymówek, że nie znajdziesz chwili czasu na przygotowanie dla siebie i swojej rodziny pożywnego drugiego śniadania! Wystarczy zblendować składniki na jednolitą masę i rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju kokosowego. Następnie smażyć na wolnym ogniu niewielkie placuszki z każdej strony aż do przyrumienienia ciasta. Gotowe placuszki bananowe możesz podawać z owocami, dżemem, musem lub gorzką czekoladą.
Jak zatem nietrudno zauważyć przygotowanie placuszków bananowych to bardzo szybkie rozwiązanie. Ponadto przepis nie wymaga inwestowania dużej ilości funduszy, a wszystkie z niezbędnych produktów są ogólnodostępne. Tym specjałem nie pogardzą zarówno najmłodsi, jak i dorośli. Jeśli zatem, dbasz o zawartość witamin i minerałów w swojej diecie i stawiasz na zdrowe dania, bezglutenowe placuszki dietetyczne bez dwóch zdań powinny zagościć w Twoim jadłospisie na stałe!
Serdecznie zapraszamy do poznania wyjątkowego smaku bezglutenowych placuszków bananowych bez jajek!